
Es va dur a terme una anàlisi exhaustiva de la petjada de carboni de la producció de flor tallada a la finca de Can Diviu, ubicada a Llinars del Vallès. Vidalba, l’empresa productora, cultiva flors fresques i seques amb tècniques sostenibles en una superfície de 2.000 m², combinant venda directa i distribució a floristes locals.
L’anàlisi es va centrar en les emissions de primer, segon abast i tercer abast, considerant consums energètics, consum de combustible pel transport o per maquinària, i materials emprats en el procés productiu. També es va incloure una comparativa de les emissions amb empreses europees i internacionals, per a conèixer la diferència quantitativa pel que fa a les emissions de carboni d’un manat de flors.
La metodologia aplicada va considerar tot el cicle productiu, des de la fase de planter fins al transport per a la venda, fent recerca de múltiples factors d’emissió per a diversos dels productes que utilitza la producció. Els resultats van mostrar una petjada de carboni notablement reduïda gràcies a l’ús d’un hivernacle sense calefacció, sistemes de reg eficients, reutilització de materials i pràctiques de rotació de cultius per millorar la qualitat del sòl.
Gràcies a l’estudi es van obtenir per primer cop dades precises sobre la quantitat i distribució de les baixes emissions generades, i, alhora, l’anàlisi comparativa amb altres empreses a nivell europeu i internacional va posar en relleu la importància de la producció local com una alternativa més sostenible dins del sector de la floricultura.