panel solar

Acompanyament i apoderament a la descoberta energètica del centre educatiu Enxaneta de Viladecans

Arrel de la prova pilot del projecte E3 realitzada en tres centres educatius de la ciutat de Barcelona per treballar amb l’alumnat la descoberta i millora energètica dels centres educatius, el CEIP Enxaneta ha volgut realitzar el projecte amb l’alumnat de 5è i 6è de l’escola.

Amb la principal participació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el propi centre Enxaneta hem pogut desenvolupar el projecte.

Amb els principals objectius de:

  • Impulsar projectes interdisciplinaris i d’aprenentatge i servei als centres educatius, en relació al vector energètic;
  • Reduir i optimitzar les demandes i els consums d’energia en els centres educatius, alhora que millorant-ne el confort;
  • Determinar l’estat actual i els potencials de millora, tant centre per centre com de forma comparada;
  • Impulsar la sobirania energètica de la ciutat;
  • Conscienciar sobre realitats socio-econòmiques diverses, des del malbaratament de recursos a la pobresa energètica, i donar-hi resposta.

El projecte pretén ser interdisciplinari d’aprenentatge i servei, incorporant el treball en grups cooperatius per donar resposta a un encàrrec real: auditoria energètica del centre, de les llars i difusió de les conclusions. En conseqüència, es cerca un impacte en el centre educatiu, a les famílies de l’alumnat i a la comunitat de l’entorn proper.