Vés al contingut

DIVULGACIÓ

Compartim coneixement amb l’objectiu principal de l’empoderament col·lectiu i individual. EL CONEIXEMENT HA DE DISTRIBUIR-SE I CIRCULAR
el risell divulgacio

Què diu el conveni firmat amb Endesa?

Aquest mes s'ha firmat l'acord amb Endesa referent a la condonació del deute acumulat i eines per la prevenció de la pobresa energètica. Us en fem un resum tot seguit:

Vigència de la llei 24/2015

La llei 24/2015 protegeix el dret a l'habitatge de les famílies vulnerables en situació de desnonament i la pobresa energètica. La llei fruit de la ILP Habitatge impulsada per la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC. Després de derogar-se alguns dels seus articles avui us expliquem en quina situació es troba. És vigent en la seva totalitat?

Pauta per un estudi bioclimàtic

Com molts venim defensant, per aconseguir que un edifici sigui sostenible, la principal estratègia és realitzar un estudi bioclimàtic. Aquest estudi ens proporcionarà les formes per reduir la demanda i adequar ,d'aquesta manera, les necessitats reals de suport actiu. Aquest post només pretén ser una introducció a l'estudi bioclimàtic.

Pis pilot Fundació Malalts Mentals de Catalunya

Fa uns mesos parlant amb la Gavina Corbetta, arquitecta, vam llençar-nos a participar al concurs d’adequació d’un habitatge pilot per a la Fundació Malalts Mentals de Catalunya. Ens suposava un repte adaptar a les necessitats de col·lectius específics -i vulnerables- un pis estandarditzat. Per poder abordar la problemàtica que ens oferia el concurs, ens calia un estudi transversal, així que vam ampliar l’equip amb assessorament per part de treballadors i educadors socials experts en el treball amb persones amb malalties mentals, gràcies Pau Fàbregas i Lluvi Farré. D’aquesta manera vam poder presentar una proposta que oferia una visió global i conjunta a diverses problemàtiques amb solucions inclusives. El jurat va valorar positivament aquest enfoc plantejat i ens va atorgar el primera premi del concurs!!